OnLineClass

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Ανακοινώσεις Διαχειριστή

Μένουμε σπίτι
- Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 -

Μένουμε Σπίτι.

Έχουμε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Ακολουθούμε όσο πιο πιστά μπορούμε τις οδηγίες των Αρχών του Ελληνικού κράτους.

Για την εκπαίδευση απαιτείται να χρησιμοποιούμε μεθόδους, που ίσως έως σήμερα στους πιο πολλούς από εμάς, να ήταν παντελώς άγνωστες. Εμπιστευόμαστε την ηλεκτρονική εξ' αποστάσεως εκπαίδευση, το eLearning όπως πολύ ακούγεται στις μέρες μας.

 
Τι είναι το elearning;

Ακριβής μετάφραση του όρου elearning σημαίνει ηλεκτρονική μάθηση.

Ο ορισμός του είναι η διαδικασία κατά την οποία κάποιος μαθαίνει - εκπαιδεύεται με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των σύγχρονων τεχνολογιών. Πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας ότι η έννοια elearning είναι αρκετά γενική και περικλύει οποιαδήποτε μορφή χρησιμοποιεί τις δυνατότητες των ηλεκτρονικώ υπολογιστών και τους πόρους του διαδικτύου. (Μάθηση μέσω WAN, Τηλεκπαίδευση).

 
Ποιες μορφές έχει το elearning;

Διακινεται σε δύο βασικές μορφές.

 • Σύγχρη εκπαίδευση elearning
  • Συναντάμε ότι πιο εξελιγμένο μπορεί να μας προσφέρει η επιστήμη για την εκπαίδευση. Κάμερες, μικρόφωνα, μαθητές, εκπαιδευτής, ταυτόχρονα συνδεδεμένοι από διαφορετικούς χώρους ο καθένας και το μάθημα γίνεται κανονικά από δεν υφίσταται η φυσική τάξη. Όλα μπορούν να συνεργαστούν με εκπληκτική ακρίβεια. Παράδοση μαθήματος από τον εκπαιδευτή σε Ζωντανό πίνακα έχοντας όλα τα ειδικά εργαλεία να παρουσιάζει στον πίνακα σχέδια, σελίδες σχολικών βιβλίων, να επεξηγεί δημιουργώντας σημειώσεις πάνω στο αντικείμενο παρουσίασης, να απευθύνει το λόγο σε μαθητές που ζητούν την άδεια, να αντρέχει και να παρουσιάζει πολυμεσικό υλικό με βίντεο και εικόνες από το διαδίκτυο.
 • Ασύγχρονη εκπαιδευση elearning
  • Υπάρχει επικοινωνία με τον εκπαιδευτή του μαθήματος μέσω μηνυμάτων τόσο σε σύγχρονο χρόνο όσο και σε μεταγενέστερο. Επίσης ανάλογα με τη δομή του μαθήματος δύναται  να υπάρχει επικοινωνία  των μαθητών μεταξύ τους. Ο καθένενας μελετάει το υλικό που ορίζει ο εκπαιδευτικός με ορισμένο χρόνο ολοκλήρωσης.

Το υλικό του μαθήματος και στις 2 περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει εξ' αρχής ή να δημοσιεύεται τμηματικά. Αποτελείται από θεωρίες, ηλεκτρονικά βιβλία, ασκήσεις αυτόματης διόρθωσης, τεστ, εργασίες ατομικές ή ομαδικές, κριτήρια αξιολόγησης κ.α. Μεγάλο πλεονέκτημα της ηλεκτρονικής μάθησης είναι η αυτόματη διόρθωση των ασκήσεων και η αυτόματη καταχώριση της βαθμολογίας τους.

 

 
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του elearning;
 • Προσβασιμότητα - Διαθεσιμότητα - Ευελιξία.

  • Το εκπαιδευτικό υλικό είναι πάντα και παντού διαθέσιμο σε όλους όσους έχουν στη διάθεσή τους Η/Υ , αρκεί να υπάρχει σύνδεση με το Διαδίκτυο. Μπορεί  ο εκπαιδευόμενος σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να μπαίνει στην ηλεκτρονική τάξη συνεπώς δεν απαιτεί οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης.

 • Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν περιοριστούν οι συνέπειες.

  • Οι υπηρεσίες e-learning (εκπαίδευση από απόσταση) σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως στο ενδεχόμενο μιας πανδημίας, μπορούν με ασφάλεια να μετριάσουν τις συνέπειές της στο μαθητικό πληθυσμό,στην οικογενειακή γαλήνη και στον εθνικό προϋπολογισμό αφού η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτα και χωρίς κίνδυνο από το σπίτι.

 • Πλούσιο Εκπαιδευτικό περιεχόμενο

  • Είναι πλούσιο σε περιεχόμενο, (Βίντεο, εικόνες, παρουσιάσεις  συνδέσεις δικτύου, διαδραστικές ασκήσεις)  περιεκτικό και δεν κουράζει τον εκπαιδευόμενο.

 • Αποτελεσματικότητα.

  • Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, όταν γίνεται με προηγμένο τρόπο παρουσίασης: πολυμέσα, βίντεο, ήχος, κείμενα, εικόνες, παραστάσεις, ομιλία, διαλογική συνεργασία.

 • Προσαρμόσιμο.

  • Παραδίδεται με πολλούς τρόπους ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις του εκπαιδευομένου: αυτοδιδασκαλία, με ασύγχρονη συνεργασία, σύγχρονη διδασκαλία, επικοινωνία τόσο με τον εκπαιδευτή όσο και τους υπόλοιπους εκπαιδευόμενους.

 • Αναβαθμίσιμο.

  • Εξασφαλίζεται συνεχής βελτίωση του περιεχομένου και της αποτελεσματικότητας.

 • Παρακίνηση εκπαιδευομένων.

  • Επιτυγχάνεται συμμετοχική μάθηση με ενεργούς αντί παθητικούς εκπαιδευόμενους.

 

Πρόσφατα μαθήματα

Μαθηματικά Β'Λυκείου
(Κατεύθυνση)

Νέο μάθημα Μαθηματικών Β' Λυκείου κατεύθυνσης. Απαιτείται λογαριασμός χρήστη στην πλατφόρμα.

Αγγλικά

Ελεύθερο μάθημα για δοκιμαστική λειτουργία. Οι χρήστες (μαθητές) μπορούν να κάνουν χρήση όλου του ελεύθερου περιεχομένου του μαθήματος.

 Ιδιωτική Εκπαίδευση
Ιδιωτική Εκπαίδευση

Φροντιστήρια και μεμονωμένα τμήματα ιδιωτών καθηγητών οργανωμένα ανά φορέα σε τάξεις, τμήματα - μαθήματα. Απαιτείται λογαριασμός χρήστη στην πλατφόρμα.

Εκπαιδευτικοί

Βιογραφικά εκπαιδευτών

mobile apss