Αφορμή της δημοσίευσης αποτέλεσε η διάσταση των απόψεων μου με αγαπημένη φίλη και ακόλουθο της σελίδας σχετικά με τη χρηστικότητα των ηλεκτρονικών βιβλίων έναντι των συμβατικών - έντυπων εκδόσεων αυτών.
Προτού συνεχίσω θα ήθελα να τονίσω ότι σέβομαι το κύρος του κλασικού έναντι της γοητείας του μοντέρνου , αλλά... δυστυχώς οι καιροί αλλάζουν και εμείς είμαστε κομμάτι των καιρών. Όπως δεχτήκαμε την αλλαγή στις μετακινήσεις μας από την άμαξα στα αυτοκίνητα και σύντομα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάπως έτσι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να στραφούμε στα ηλεκτρονικά βιβλία.
Η τάση αυτή ολοένα και γίνεται πιο επιτακτική καθώς οι διάφορες μορφές τηλεκπαίδευσηςΕξ' αποστάσεως εκπαίδευση σύγχρονη ή ασύγχρονη.
Η σύγχρονη βασίζεται απαραίτητα σε μορφές με βάση την τηλεδιάσκεψη.
Στον αντίποδα η ασύγχρονη δεν έχει κύριο χαρακτηριστικό την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, χωρίς όμως να αποκλείεται ή να μην υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί., που σχεδόν όλοι έχετε χρησιμοποιήσει, επιβεβαιώνουν τη χρηστικότητα του ψηφιακού υλικού μάθησης σε κάθε ηλικία και βαθμίδα της εκπαίδευσης.
Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι με τον όρο ηλεκτρονικό βιβλίο δεν αναφέρομαι σε μορφές pdf/rtf/odt/doc/docxΣχεδόν οι πιο γνωστές μορφές ψηφιακών αρχείων που δημιουργούνται από κειμενογράφους όπως το Word, Google docs κ.α., που αν και αποτελούν τη βασική ψηφιακή μορφή, από μόνες τους δεν μπορούν να στηρίξουν βιβλιοθήκες ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεκπαίδευσης.
Από το παρακάτω linkΥπερσύνδεσμος μέσου του οποίου μπορείτε να συνδέσετε και να οδηγήσετε την εμφάνιση εξωτερικού/εσωτερικού περιεχομένου σε έγγραφα κυρίως html. θα μπορέσετε να διαβάσετε κάποιες σελίδες τις οποίες δημιούργησα, για τις ανάγκες αυτής της δημοσίευσης. Πιο συγκεκριμένα αν ορίσω το κείμενο αυτό ως πρόλογοσ.σ: διαβάστε το ίδιο στο ebook ως πρώτο μέτρο σύγκρισης ενός βιβλίου τότε το περιεχόμενό του το συνθέτουν οι δύο ενότητες Απλή συγγραφή και Σύγχρονη συγγραφή.
Στην πρώτη ενότητα περιέχονται τέσσερις σελίδες (Αρχαία, Μηνιαίο ημερολόγιο, Ετήσιο ημερολόγιο, Ιατρική Φόρμα) όπου παρουσιάζεται η δυνατότητα της απλής συγγραφής με την εφαρμογή μορφοποίησης στο σώμα κειμένου και στα αντικείμενα σχεδίασης.
Στη Δεύτερη ενότητα οι σελίδες του βιβλίου έχουν πιο ψηφιακή μορφή χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές που προσφέρουν οι δικτυακές εφαρμογές LMSΑκρωνύμια των λέξεων Learning Management Systems. Είναι δικτυακές εφαρμογές που διαχειρίζονται συστήματα εκπαίδευσης.. Έτσι αναλυτικά μπορείτε να δείτε:
Για εσάς που βρήκατε ενδιαφέρουσα αυτή τη δημοσίευση και έχετε το κουράγιο να τα δείτε Ένα προς Ένα, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι αν περιηγείστε από κινητό τηλέφωνο, για να εμφανιστεί σωστά όλο το περιεχόμενο, πρέπει να περιστρέψετε τη συσκευή ώστε να έχει οριζόντιο προσανατολισμό, η μεγαλύτερη διάστασή του να βρίσκεται κατά πλάτος.
Καλή ανάγνωση..
WebMaster@e-mathimatalarisa.gr